Mert tekerni kell - Kelly's Mash

Kép: 

Egy hónap tekerés után egyre jobban éreztem jó öreg Schwinn-Csepel Bakony 18 hátrányait.
Ha napi átlag 30km-ert tekeresz akkor már számít a bicikli is, Bakony váltója akár hogy is állítottam pontatlan volt, nehézkesen váltott. Nagyon sok mindent cserélni kellett volna rajta, de talán a legnagyobb gond az hogy igazából Mountain Bike-nak készült, én pedig esetek 80%-ban országúton tekerek.

Több hetes nézegelődés után Kelly's Axis-ra esett a választásom, hogy akkor mégis miért Mash-t vettem ? Az ok egyszerű, nagyon jó volt az ára, kicsit volt Axis felett, viszont felszereltség szempontjából jelentős különbségek vannak.

Mash-be az elmúlt 2 napban durván 70 Km-ert sikerült belerakni, így igazából még csak ismerkedünk egymással, de már most érzem hogy nagyon jó választás volt. 28”-as kerék országútra tökéletes, váltó precíz, gyorsan és kényelmesen lehet vele váltani. Fékek határozottan fognak, jól adagolhatóak.
Kormány és üléspozíció nagyon jól testre szabható, kényelmes, ülésen magán még gondolkodom, de első ránézésre marad.
Gumik száraz úton tökéletesek, vizes úton egy határozott fékezésnél már sikerült a hátsót kicsit zavarba hozni (értsd azt hogy kb. 30-nál elment keresztbe :D), de ez inkább az én hülyeségem, nem biztos hogy a gumié.

Hogy milyen különbség van bringa és bringa között, itt egy jó példa, ~39 Km-es útvonal, régi majd másfél héttel később új bringával. A két út között 10 perc időkülönbség van Mash javára, úgy hogy ez volt az első közös utunk, tehát szoktuk egymást. A karika második felén még szembe szél is volt, így is 10 perc.

Bakony 18
Mash