Tisza Tó Maraton

Kép: 

Fárasztó, de teljesen feltöltő, hosszú hétvége.

Első országúti versenyem lévén, nagyon kíváncsi voltam milyen is lesz. A 134 Km-es távra neveztem be. Elsőre kicsit talán bátor volt, hiszen itt komolyabbak a kritériumok, aki az első kört 25km/h-s átlagnál lassabban teljesíti azt nem engedik ki következő körre. Nagyon sok gyakorlott országúti kilométerfaló kerekes társ volt a mezőnyben.

Aztán jött a meglepetés, be kell valljam azért erősen készültem, de magam is meglepődtem hogy sikerült lépést tartani a 37-40km/h-s tempóval kerekező mezőnnyel, az elején próbáltam óvatos lenni, de hamar rájöttem hogy vagy megyek velük, vagy egyedül megyek.
Az első kört durván 2 óra alatt szó szerint ledaráltuk, és bőven volt még tartalék a második körre is. Sajnos második körben Tiszafüred körül sikerült egy hatalmas nagy kátyúba beleszállni (rajtam kívül még legalább másik 6 embernek – volt is anyázás rendesen ).
Ennek meg is lett az eredménye, kb 20 km-er múlva szép lassan elkezdett kimenni a levegő az első kerekemből.

Ekkor ki kellett szállnom a bolyból, elsőként csak pumpáltam hátha (hülyeség volt), itt még szerencsém is volt, pont tudtam csatlakozni egy hármas bolyhoz, és menni a többiek után, 10 percet bírt ki, megint eresztett. Megállás, kerék csere, ez van.

Ezzel még nem volt vége a kalandoknak, kicsit később keréktárs előttem esett egy orbitálisan nagyot, egy gödröt próbált kikerülni, nagyon megrántotta, és zakozott, kb. 10 másodpercig nem is tudott magáról, hívtuk az ambuláns motor + mentőt, 10 perc múlva ott is voltak.
Csúnya dolog, de ez is legalább 20 perc időveszteség volt, innentől nem volt kivel menni, vissza úton szembeszél is volt, ez elég volt hogy a 30 feletti átlag 26-28 körüllre csökenjen (+fáradtam is azért rendesen), innentől már nagyon vártam a célt. 4 óra 50 perc alatt sikerült a kört teljesíteni, trip szerint nettó 4 óra 15 perc, ha kevesebb kaland van akkor ezzel meglennék elégedve.

Ha nem az eredmények szemszögéből nézzük, akkor is fenomenális volt, mezőnyrajt és bolyozás nagyon bejött, mindenki barátságos, kedves, és összetartó, a nem várt dolgoknak is megvan a maga varázsa, ez is része a dolognak.

Technikailag kicsit cseles a dolog, teljesen sík terep, 2-3 minimális emelkedő, a főutak nagyon gázok, kátyú, nyomvályú, ha nincsen felvezetés, és nem lehet felező felé bemenni, akkor érheti az embert meglepetés (ért is, második körben nem volt felvezetés).

Fizikálisan azért lefárasztott, próbáltam végig inni, enni mielőtt még megjött volna éhesség és szomjúság első jele, mentem már többször is ekkora távot, de nem ilyen tempóban.
Az biztos hogy jövök jövőre is, illetve az is biztos hogy jövőre több versenyen is elfogok indulni

endomondo: http://www.endomondo.com/workouts/23690256

Trip:
time (nettó): 4 óra 20 perc
átlag: 31 km/h
Teljes táv: 135.7 Km

update:
77-ik lettem :) a 115 férfi indulóból, 89-en fejeztük be a maratont.