Canyon Ultimate AL - First ride

Kép: 

Talán tavaly októberben tudatosult bennem hogy nekem kell egy országúti kétkerekű.
A szokásos módon elkezdtem neten kutakodni mi is lenne nekem igazán jó. December körül már konkrét elképzelések voltak arról hogy mit nem veszünk, mert drága, és mit igen, mert még belefér.
Néztem alú Cervelot, Specialized-et, Trek-et, Canyon-t, titokban Pinarello-t, kaptan nagyon jó áron ajánlatot Carbon Kelly's-re.

Januárban 99%-ra le is beszéltem egy 2012-es Kelly's URC 3.0-át komplett Shimano 105-el.
Napi rutinná vált bikemag aprójának nézegetése, kíváncsiságból, na és persze azért is mert titokban reménykedtem benne hogy felbukkan az a bizonyos „best buy”.

És kedden felbukkant, egy Canyon Ultimate AL 8.0 személyében, ez már az az árkategória volt amit tudatosan nem is nézegettem (1600€ + szállítás).

Hirdetés szerint új, bemutató darab (2011-es modell), max 50 km. van benne, ez több mint csábító volt, irány Tatabánya, meg kell nézni.
Egyetlen helyen sántított, Canyon-ból nekem 60-as méretű kell, ez viszont 62-es. Puding próbája az evés, megnéztük.
10 percet mentem vele, mindenféle beállítás nélkül, sima egyenes pedállal, (sapka, szemüveg, kesztyű nélkül) de már ekkor éreztem hogy ez nekem kell.
Méret miatt kicsit még aggódtam, de olyan jó áron volt hogy legrosszabb esetben szétbontom, és vagy vázcsere, vagy darabokban eladás, mindenképpen jó vétel.

Sajnos pár technikai malőr + mert tél van, és 4 órakor vége a napnak, tegnap nem tudtam kipróbálni.

Ma majdnem adott volt minden, Canyon felkészítve, délután 1 óra szabaddá téve, még a nap is sütött egy kicsit, csak éppen 1-2 fok volt :D
Nincs mit tenni, decemberben is mentem párszor ilyen időben, thermo ruha adott, aláöltözet, két zokni, menni kell!

Tudni kell gépről hogy katalógus szerint 7.3 Kg !!, ehhez adjuk hozzá pedált, kulacsot, és legyen mondjuk 8 Kg. Ha megemeled olyan mintha semmi nem lenne a kezedben, Mash 12Kg-ja után érezhető a különbség.
Ez a kis súly tekerés közben is érezhető, jobban mondva nem érzed, és ez a furcsa, olyan mintha semmi nem lenne alattad.

Első blikkre kicsit még állítani kell rajta (ülés feljebb, kormány egy nagyon picit felfelé), de úgy tűnik hogy megmarad.
Komplett Campagnolo athena II-es szett van rajta, kényelmes, pontos, gyors.